20 Σεπ 2017

Απίστευτο: Το δεξαμενόπλοιο που έστειλαν στην απάντληση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» μετέφερε λαθραία καύσιμα Πηγή: Απίστευτο: Το δεξαμενόπλοιο που έστειλαν στην απάντληση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» μετέφερε λαθραία καύσιμα - Στα Δικαστήρια Πειραιά ο Πλοίαρχος

Το πλοίο «ΛΑΣΣΑΙΑ», που εστάλη για την απάντληση, όχι μόνο δεν είχε πιστοποιητικά ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη», αλλά όπως αποκαλύπτεται είχε στις δεξαμενές του λαθραία καύσιμα!

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 100 τόνοι λαθραίου πετρελαίου

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:
Στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Α' Μηχανικού του Δ/Ξ – Π/Φ “ΛΑΣΣΑΙΑ” Ν.Π. 11860 προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για παράβαση του “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου του Δ' ΤΕΣ (Τελωνείο Επίβλεψης Συγκροτημάτων) Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Το εν λόγω πλοίο διενεργούσε απάντληση πετρελαιοειδών μιγμάτων από το ναυάγιο του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” Ν.Π. 11763.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών ήταν χωρίς παραστατικά στο «ΛΑΣΣΑΙΑ»

Περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών, στις δεξαμενές έρματος του πετρελαιοφόρου «ΛΑΣΣΑΙΑ», το οποίο απαντλούσε έως τώρα καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Λιμενικό Σώμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί, ενώ ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Εισαγγελία Πειραιά.

Το πλοίο, το οποίο έχει κατασχεθεί βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου, ενώ στο βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ακόμη δεν έχει προσεγγίσει άλλο πετρελαιοφόρο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία της απάντλησης των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ