10 Αυγ 2017

Επενδύσεις 111.683.000 στον Δήμο Πειραιά

Σε αναπτυξιακή τροχιά αναμένεται να εισέλθει ο Πειραιάς για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς ο Δήμος, που είχε καταθέσει πρόταση για την
Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής, διασφαλίζοντας για την πόλη επενδύσεις ύψους 80.065.000 ευρώ.
Συνολικά είχαν υποβληθεί προτάσεις από πέντε Δήμους για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), ενώ ο Δήμος Πειραιά είχε την καλύτερη βαθμολογία και τον πιο πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους.
Σημαντικό είναι το γεγονός, ότι σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Δήμου Πειραιά, ύψους 31.618.000 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, αλλά και τα 80.065.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν από την πρόταση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για τα επόμενα 5 χρόνια, συνεπάγεται ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 111.683.000 ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην πόλη.
«Αισθάνομαι χαρούμενος και υπερήφανος για το γεγονός, ότι στον Πειραιά θα υλοποιηθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή στη χώρα» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προσθέτοντας ότι με «επιμονή, υπομονή και συστηματική δουλειά κάναμε το όραμα μας πράξη».
«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που δούλεψαν σκληρά για αυτή την πρόταση, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη στην κοινή μας προσπάθεια να αλλάξει ο Πειραιάς» δήλωσε ο κ. Μώραλης, διαβεβαιώνοντας τους δημότες ότι «η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού και της μιζέριας, ώστε ακόμη περισσότερες επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, να έρθουν στην πόλη και να πιάσουν τόπο, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη της πόλης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ