19 Φεβ 2017

Αρχισε η 2η Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισε το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19/2, στο πρώην Δημαρχείο του Αγίου Ιωάννη Ρέντη η 2η Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο πλαίσιο των εργασιών η συζήτηση για την επεξεργασία ενός στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χωρικής ενότητας Πειραιά και των Νησιών.

Τα πρώτα συμπεράσματα της μέχρι τώρα δουλειάς παρουσιάστηκαν ως σχέδιο την πρώτη ημέρα των εργασιών (18.2.2017) της Συνδιάσκεψης ενώ στόχος είναι το σχέδιο να αποτελεί αντικείμενο συνεχούς διαβούλευσης από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ανοιχτό σε διάλογο και προτάσεις.

Παράλληλα, θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή επαναπροσέγγισης των Ο.Μ. με συλλογικότητες και τοπικά κινήματα και εμβάθυνσης της αυτοδιοικητικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών δύο χρόνια προ των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως έγραψε η «Αυγή» σε άρθρο των Γιάννη Καρδαρά και Καίτης Κυλάκου το κατατεθειμένο σχέδιο δεν αποτελεί από μόνο του ένα «αυτοδιοικητικό πρόγραμμα», αλλά ένα συνεκτικό πρόγραμμα της χωρικής ενότητας Πειραιά που συναρθρώνει επιμέρους δράσεις οι οποίες μπορεί να υλοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο σχέδιο δίδεται η έμφαση στον ενιαίο σχεδιασμό και στο ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αστικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού χαρακτήρα έχουν διαδημοτική επίδραση στη βάση κοινών προβλημάτων και των κοινών υπερτοπικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

Φιλοδοξεί δε να αποτελέσει μια συνολική περιγραφή μιας πολιτικής παρέμβασης με βασικούς άξονες - πυλώνες αλλά και με επιμέρους προτάσεις που έχουν μία συνεργατική δυναμική και ιεράρχηση στόχων ώστε σε έναν βαθμό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των υπηρεσιακών δυσκολιών και δυσλειτουργιών του κρατικού μηχανισμού τουλάχιστον στο επίπεδο του κεντρικού σχεδιασμού και της εύρεσης δυνητικών πηγών χρηματοδότησης.

Το σχέδιο διαρθρώνεται δύο βασικούς άξονες – πυλώνες:
•    Ο ένας άξονας - πυλώνας έχει ως βάση τον λιμενοβιομηχανικό - βιοτεχνικό - μεταποιητικό - ναυπηγοεπισκευαστικό προσανατολισμό. Και
•    Ο άλλος άξονας - πυλώνας έχει ως βάση τις υπηρεσίες, τον τουρισμό, το εμπόριο, τη ναυτιλία, τη ναυτική διαιτησία, την επισκεψιμότητα των υπερτοπικών πόλων έλξης, την κρουαζιέρα, τις ξενοδοχειακές υποδομές, την καινοτομία, την αυτοαπασχόληση, την επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων, τα logistics, την ενίσχυση του ρόλου ως διαμετακομιστικού και ενεργειακού κόμβου την κοινωνική οικονομία με παρεμβάσεις για τη βιώσιμη πράσινη αστική ανάπτυξη της χωρικής ενότητας του Πειραιά, που ορίζεται από το ΣΕΦ έως το Πέραμα και τη Σαλαμίνα, το όρος Αιγάλεω και ανατολικά τον Ελαιώνα στου Ρέντη και νότια τα νησιά.

Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α και Β Πειραιά ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ