7 Ιουν 2015

Κίνδυνος υγείας από τα στενά τζιν - Τα ύποπτα συμπτώματα

Τα στενά τζιν και τα στενά ρούχα γενικότερα μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ειδικά τα στενά και χαμηλοκάβαλα τζιν παντελόνια, ευθύνονται για το «σύνδρομο του στενού παντελονιού», μια σχετικά νέα νευρολογική πάθηση, που παλαιότερα εμφανιζόταν κυρίως στους άνδρες

Όπως επισημαίνει ο Dr. Nicholas Morrissey των NewYork-Presbyterian Hospital / Columbia University Medical Center, το θέμα δεν είναι κάποιος να φοράει στενό τζιν για να φαίνεται αδύνατος. Τα στενά τζιν σχεδιάστηκαν για να τονίζουν τον τρόπο που φαίνεται κάποιος και όχι για να κάνει τον εαυτό του να δείχνει αλλιώς.
Το βασικό σύμπτωμα του συνδρόμου είναι το μούδιασμα στην περιοχή των μηρών, το οποίο προκαλείται από το πλευρικό μηριαίο δερματικό νεύρο στην περιοχή της λεκάνης. Μάλιστα, το μούδιασμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί το πρωί, μετά τον ύπνο. Αν το μούδιασμα αυτό επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, τότε μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν το παντελόνι είναι πολύ σφιχτό στην περιοχή της κοιλιάς. Τα συμπτώματα είναι κοιλιακή δυσφορία, αίσθημα καύσου και ρέψιμο. Αν παράλληλα, συνυπάρχει οισοφαγίτιδα, γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση, τα στενά ρούχα επιδεινώνουν το πρόβλημα.
Παλαιότερη έρευνα ανάμεσα σε 2.000 άνδρες στη Βρετανία, έδειξε ότι ένας στους 10 άνδρες είχαν προβλήματα στη βουβωνική χώρα, την ουροδόχο κύστη και τους όρχεις, εξαιτίας των στενών παντελονιών.
Όταν ρωτήθηκαν πάντως γιατί συνεχίζουν να φορούν στενά τζιν, η πιο συνήθης απάντηση στην έρευνα ήταν για να «δείξουν ότι ακόμα μπορούν να χωρέσουν σε αυτό» και «επειδή φαίνονται ωραίοι».


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ