22 Απρ 2015

Η συγκλονιστική μαρτυρία του ήρωα λοχία που έσωσε 20 μετανάστες - ΦΩΤΟ

Τι και αν βρέθηκε εντελώς τυχαία στο σημείο. Το καθήκον και η αλληλεγγύη είναι δύο έννοιες που βρίσκονται διαρκώς στο μυαλό του Αντώνη Ντεληγιώργη.

Ο Λοχίας ΕΠΟΠ, βρέθηκε τυχαία κοντά στο σημείο όπου μετανάστες πάλευαν με τα κύματα προκείμενου να γλιτώσουν, όταν το σάπιο δουλεμπορικό που τους μετέφερε, βρήκε σε ύφαλο και άρχισε να βουλιάζει.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στο σημείο και με τα ίδια του τα χέρια, κατάφερε να σώσει 20 και πλέον μετανάστες.
Ο Αντώνης Ντεληγιώργης κατάγεται από τη Λέρο και υπηρετεί στη Ρόδο. «Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια. Στην περιοχή υπάρχουν πολύ ισχυρά ρεύματα», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα Δημοκρατία και συνέχισε περιγράφοντας με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα έζησε:
«Υπήρχε και μια γυναίκα 9 μηνών έγκυος, την οποία με βοήθησαν και άλλοι να βγάλω έξω. Με το ζόρι, στην αρχή, κατάφερα να μεταφέρω δυο τρία άτομα στη στεριά. Ήταν καμιά δεκαριά στο ίδιο σημείο. Ανάμεσά τους ήταν κι ένας 40χρονος άνδρας, που ανέπνεε με δυσκολία. Είχε σχεδόν χάσει τις αισθήσεις του. Αργότερα έμαθα ότι, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, τελικά δεν τα κατάφερε. Εκείνο που δε θα ξεχάσω ποτέ ήταν η εικόνα του παιδιού που ανασύρθηκε νεκρό στα χέρια ενός διασώστη».



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ