18 Νοε 2014

Δήλωση της βουλευτού Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη για τα γεγονότα στην Αμυγδαλέζα

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο Πακιστανός κρατούμενος, που φέρεται να κακοποιήθηκε προ μηνών στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου... με αποτέλεσμα να υποστεί μοιραία για την υγεία του τραύματα και να εκπνεύσει προ ημερών στην Αμυγδαλέζα, αβοήθητος και χωρίς καμία ανταπόκριση από τους φύλακες στις επανειλημμένες εκκλήσεις του για μετάβαση σε νοσοκομείο, αποτελεί άλλο ένα αποτρόπαιο δείγμα του πώς η Ελληνική Πολιτεία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντιμετωπίζουν το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.


Στο κατ’ ευφημισμόν Κέντρο «Φιλοξενίας» της Αμυγδαλέζας, οι συγκρατούμενοι του θανόντα ήδη βρίσκονται σε μαζική απεργία πείνας, ενώ πλείστα ερωτήματα προκαλεί η πληροφορία πως οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από την Πακιστανική Πρεσβεία να κρατήσει «χαμηλούς τόνους» για το συμβάν και το ότι ακριβής ημερομηνία και αίτια θανάτου δεν έχουν δοθεί.

Δυστυχώς, η απαθής στάση των αστυνομικών προς τις συνεχείς εκκλήσεις του κρατούμενου, που φέρονται να του απαντούσαν «να πεθάνεις, τι μας νοιάζει;», μας υπενθυμίζει την επιδεικτική αδιαφορία, ως προς την κοινοβουλευτική διαδικασία, του πολιτικού προϊσταμένου τους, που λάμπει δια της απουσίας του σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων που έχουμε καταθέσει αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης μεταναστών και της παράτυπης κράτησης των αιτούντων άσυλο.

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων είναι κορυφαία στιγμή του κοινοβουλευτισμού και αποσκοπεί στον έλεγχο της κυβέρνησης προκειμένου να προλαμβάνονται περιστατικά που αποτελούν όνειδος για ένα κράτος Δικαίου." 


Tromaktiko



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ