21 Οκτ 2014

Μάθημα ζωής: Η συγκινητική κίνηση συμπαράστασης της Δραπετσώνας

Δείτε το βίντεο από την άκρως συγκινητική κίνηση της εφηβικής ομάδας της Δραπετσώνας, που βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο να συμπαρασταθεί στον προπονητή της, Βαγγέλη Πεταλά και να δώσει ένα μάθημα ζωής και αθλητισμού.


Η ασυνήθιστη και άκρως συγκινητική κίνηση από την εφηβική ομάδα της Δραπετσώνας, συνιστά ένα μάθημα ζωής, αλλά και ένα δείγμα μόνο από τη σημασία του αθλητισμού.
Οι παίκτες της εφηβικής ομάδας της Δραπετσώνας στο παιχνίδι με την Ελευθερία Μοσχάτου, θέλοντας να δείξουν τον σεβασμό προς τον προπονητή τους, αλλά και την δυσαρέσκεια τους για την κίνηση της διοίκησης να τον απομακρύνει από το πόστο του, "κατέβηκαν" κανονικά, αλλά αρνήθηκαν να αγωνιστούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο ίδιος ο προπονητής -στο τελευταίο του παιχνίδι- έδειξε να τα χάνει, καθώς δεν περίμενε αυτή την κίνηση και μάλιστα φάνηκε να τους το εξηγεί κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Στο τέλος, όμως, μαζεύτηκαν στον πάγκο και φώναξαν όλοι μαζί.
Μπορεί να έχασαν το παιχνίδι με 20-0, αλλά νίκησαν σε πολλούς άλλους τομείς. Ο προπονητής της ομάδας είναι ο πολύπειρος Βαγγέλης Πεταλάς, που έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε πολλές ομάδες (κυρίως του Πειραιά), έχοντας συνδέσει το όνομα του με την Δραπετσώνα. Μέχρι πέρσι καθόταν στον πάγκο της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ.
Να σημειωθεί ότι στο τέλος του αγώνα και πριν αποχωρήσουν από το γήπεδο οι παίκτες της Δραπετσώνας αντί για το όνομα της ομάδας φώναξαν "Πε-τα-λάς", στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα.
Διαβάστε αναλυτικά και την άτυπη ανακοίνωση τους την οποία δημοσίευσαν μαζί με το video.
Κάτι περισσότερο από ομάδα
Σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη απομάκρυνση του προπονητή της Εφηβικής ομάδας του Δ.Α.Σ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, κ.Πεταλά, η ομάδα κατέβηκε στον σημερινό αγώνα απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου αλλά, δεν αγωνίστηκε .
Για όποιος δεν γνωρίζουν, ο κ. Πεταλάς είναι ένας προπονητής με πολύχρονη παρουσία στους πάγκους των κορυφαίων κατηγοριών στην Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος, που έχει αφιερώσει ολόκληρη την ζωή του στο μπάσκετ και στην ομάδα της Δραπετσώνας ,οπού υπήρξε ένα σημαντικός παράγοντας για την πορεία που έχει ως και σήμερα ,στις 18 Οκτωβρίου ανακοίνωσε την εξαναγκαστική παραίτηση του από τον σύλλογο. Έτσι, σε ένδειξη διαμαρτυρία ως προς αυτό, οι παίκτες της εφηβικής ομάδας της ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ κατέβηκαν στον αγώνα, αλλά δεν αγωνίστηκαν.
Αυτή η κίνηση έγινε για να καταλάβουν μερικοί πως δεν γίνεται να πετάς στα σκουπίδια έναν άνθρωπο που σου έχει δώσει γη και ύδωρ.
Τέλος, θέλω να αναφέρω πως καθημερινά ο κ. Πεταλάς προσπαθούσε να μας κάνει καλύτερους ,όχι μόνο παίχτες αλλά και ανθρώπους .Το πρώτο δεν ξέρω αν το πέτυχε ,το δεύτερο όμως μπορώ να πω σίγουρα ΝΑΙ Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Πεταλά για όσα μας πρόσφερε αυτά τα χρόνια που ήταν μαζί μας σαν προπονητής.

Οι παίκτες της Εφηβικής ομάδας της Δραπετσώνας:


#5 Βασίλης Αντωνιάδης
#6 Αποστόλης Αντωνιάδης
#7 Γιώργος Νίτσας
#8 Θοδωρής Καπατσούλιας
#9 Γιάννης Ζαννιάς
#10 Ντένης Ράσεβ
#11 Άλεν Μπετσίρεβιτς
#12 Κώστας Μανιάς
#14 Γεράσιμος Πετρινώλης
#15 Κωνσταντίνος Γαρδιάνος

μαζί στον πάγκο ήταν:

Ραφαήλ Πεταλάς
Αλέξανδρος Κορκίδης
Καλλιόπη Παπανικολάου (έφορος )




http://www.sport24.gr
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Κατά τον Κυριακάτικο αγώνα μπάσκετ της ομάδας εφήβων, τελευταίου αγώνα υπό την προπονητική ευθύνη του Βαγγέλη Πεταλά, οι παίκτες της ομάδας αποφάσισαν να «συμπαρασταθούν» στην αποχώρηση του προπονητή του τμήματος αρνούμενοι να συμμετάσχουν στον αγώνα.
Η ομάδα μηδενίστηκε.
Με αυτό τον τρόπο εκτόνωσαν -όπως ακούγεται- την ψυχολογική πίεση από την αλλαγή προπονητή, ίσως μιαν αναγκαία εκτόνωση της συσσωρευμένης πίεσης που πρέπει(;) να είχαν μετά και τις τρεις συνεχόμενες ήττες της ομάδας μας στα τρία πρώτα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος, αν και η υπόθεση παραίτησης του προπονητή δεν σχετίζεται με την αγωνιστική επάρκεια καμιάς ομάδας.
Πέρα από την εκτόνωση της συσσωρευμένης πίεσης, η ενέργεια αυτή των αθλητών έχει κι άλλες συνέπειες.
Η καταγραφή τριών ηττών και ενός μηδενισμού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα σε υποβιβασμό. Φυσικά αυτό δεν αφορά τους περισσότερους από τους συγκεκριμένους αθλητές, αφορά την επερχόμενη ηλικία που θα καταλάβει την θέση τους. Και ένας υποβιβασμός, από μόνος του, δεν φέρνει και την συντέλεια του κόσμου. Στην περίπτωση μας όμως έχει περισσότερο δραματικές συνέπειες για τους νεότερους σε ηλικία αθλητές, μιας που θα τους αναγκάσει να αγωνιστούν σε ανοικτά γήπεδα, συνήθως τσιμεντένια, και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
Μια «παράπλευρη απώλεια» που δεν απασχόλησε κανέναν –ούτε καν τους ενήλικες «καθοδηγητές» της ενέργειας αυτής, ή πιθανόν να έγινε εις γνώσιν και με χαιρέκακα συναισθήματα εκδίκησης.
Και έτσι θα συνεκτιμηθεί.

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ