11 Απρ 2014

ΣΕ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΑΣΧΑ ΣΤ’ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ»

Την κατανυκτική και γεμάτη πνευματικότητα ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας στο Άγιον Όρος, μετέφεραν οι ομιλητές της εκδήλωσης με θέμα: «ΠΑΣΧΑ ΣΤ’ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ», που πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.


Τις ευχές, την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, μετέφερε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νύμφων Κακογιάννης και συνεχάρη όλα τα στελέχη του Δήμου Πειραιά, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προβάλλουν το μεγαλείο της Ορθοδοξίας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Θέλω να πω μόνο δυο λόγια: Θεέ μου, πόσο φτωχότερος ήμουν πριν πάω για πρώτη φορά στο Άγιον Όρος! Από το Άγιον Όρος φεύγεις με ελπίδα, φεύγεις με πίστη. Φεύγεις καλύτερος άνθρωπος.
Σε σχέση με όλους τους άλλους που συμβιώνουμε στον Πειραιά και δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, εμείς έχουμε ένα χαρακτηριστικό: Αγαπάμε και τους άλλους που δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο απ’ αυτούς, από το να μας αναγνωρίζουν το δικαίωμά μας, να είμαστε αυτό που είμαστε, να το δηλώνουμε.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και όλες οι Ενορίες έχουν μια πολύ-πολύ σημαντική κοινωνική πολιτική. Δεν αφήνουν κανένα συνάνθρωπό μας χωρίς φαγητό και όχι μόνο. Δεν εξέτασαν ποτέ αν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι ή αν είναι άθεοι. Εμείς, στο Δήμο, συμπληρωματικά το ίδιο κάνουμε.
Να κλείσω την ομιλία μου λέγοντας: Θεέ μου, πόσο φτωχότερος νιώθω που έχω αργήσει να ξαναπάω στο Άγιον Όρος. Θεέ μου, πόσο ατυχές και άδικο είναι να μην μπορούν οι γυναίκες να το επισκέπτονται.
Αυτό το Περιβόλι της Παναγιάς! Πόσο να τις ευχαριστήσω που αυτό το σέβονται, το αποδέχονται και το τιμούν.
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία έχουν το προνόμιο σε ελληνικό έδαφος να εδράζεται το Περιβόλι της Παναγιάς, όπου έχουν αγιάσει τόσοι και τόσοι Αγιορείτες. Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές. Να είστε καλά».
Ο κ. Μιχαλολιάκος, στο τέλος της ομιλίας του, ευχαρίστησε τον ειδικό σύμβουλό του σε θέματα Παιδείας κ. Κ. Παράσχο, τη Διευθύντρια κα Β. Σωτηρίου και τα στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου για την έμπνευση και διοργάνωση αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «ΠΑΣΧΑ ΣΤ’ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Το Άγιον Όρος είναι κάτι μεταξύ ουρανού και γης. Ο μοναχισμός, η πνευματικότητα του Αγίου Όρους, η ζωή που ζήλεψε ένας Παπαδιαμάντης, ένας Μωραϊτίδης, ήταν λησμονημένο ανάγνωσμα σ’ ένα παλιό Ευαγγέλιο.
Ο Θεός έβγαλε από το μαύρο, άσπρο. Έτσι αξιώθηκα και εγώ να πάρω μια μικρή γεύση από αυτό το «μέλι της παραδόσεως», της ησυχίας, του αγιασμού, της παρηγοριάς, το οποίο ονομάζεται Άγιον Όρος».

Ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος Ιερού Ησυχαστηρίου «Αναστάντος Χριστού», έκανε μια σύντομη περιήγηση στο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικοννήσου.
Όπως είπε : «στο πρώτο μέρος καταγράφονται οι αναμνήσεις και τα βιώματα του συγγραφέα ως νεαρού φοιτητή της Θεολογίας το Πάσχα του 1977 στη Μονή του Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους, ενώ στο δεύτερο μέρος περιέχονται οι ομιλίες του ως Μητροπολίτη, 31 χρόνια μετά, το Πάσχα του 2008. Στην ίδια Μονή, τις ίδιες ημέρες, ο ίδιος άνθρωπος με διαφορά 31 ετών, αλλά σε πολύ διαφορετική θέση».

Ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης Διευθυντής Προγράμματος Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ», αναφέρθηκε στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να αφουγκρασθεί το μήνυμα των ημερών και στο δέος που ένοιωσε όταν είδε στην εκδήλωση, τις φωτογραφίες από τις Μονές του Αγίου Όρους. «Το ίδιο δέος- σημείωσε – νιώθω κάθε φορά που βλέπω ή ακούω κάτι για την Αθωνική Πολιτεία και ιδιαίτερα για το Περιβόλι της Παναγίας, αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, που μας έχει χαρίσει δεκάδες Αγίους».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις Μονές του Αγίου Όρους.
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ