15 Μαρ 2014

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΛΗΣ ΦΟΡ. ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠO ΣΩΜΑΤΕΙΑ



1. Όσα σωματεία δεν υποβάλλουν φέτος (ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ εκτός κι αν δοθεί παράταση) φορολογική δήλωση, κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.500 ευρώ;

2.  Δεν υπάρχει πρόστιμο για μη υποβολή δήλωσης για τα προηγούμενα χρόνια (ναι υπήρχε από παλιά). Μόνο αν κάποιο σωματείο χρειαστεί φορολογική ενημερότητα (αν έχει έσοδα από προγράμματα) θα χρειαστεί εκπρόθεσμες δηλώσεις για τα 5 τελευταία χρόνια με πρόστιμο 50 ευρώ για κάθε χρόνο
3.  Όσα σωματεία έχουν έσοδα μόνο από εισφορές μελών, δε θα καταβάλλουν φόρο.  Στη δήλωσή τους μπορούν να βάλουν είτε τον απολογισμό τους (έστω και με θετικό πρόσημο) είτε τον προϋπολογισμό τους (με μηδενικό υπόλοιπο)

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:
1. ΑΦΜ (όσα σωματεία δεν έχουν πάνε στη ΔΟΥ, στο Μητρώο  και βγάζουν Χρειάζεται απόσπασμα πρακτικού ανάδειξης Δ.Σ κλπ)
2. ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ: γίνεται ηλεκτρονική αίτηση στο
όπου επιλέγουμε Νομικό πρόσωπο (χρειάζεται ορισμός εκπροσώπου, το ΑΦΜ του, e-mail) και μόνο αυτός με ταυτότητα παραλαμβάνει τον κλειδάριθμο
3. Ο κλειδάριθμος παραλαμβάνεται από την εφορία αμέσως μετά την αίτηση
4. Ενεργοποίηση του λογαριασμού στο
5. Αλλαγή του κωδικού
6. H Υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι η αρχή: 

Η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπάρχει ανεξάρτητα αν τα εισοδήματα τους υπόκεινται ή όχι σε φορολογία. Οι αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Φ-01.012) ανεξάρτητα αν από αυτές προκύπτει υπόλοιπο χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό, καθώς και οι αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις αποκλειστικά με χρεωστικό υπόλοιπο, για το οικονομικό έτος 2013, υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. (ΠΟΛ.1045/2013).

Οι πάσης φύσεως τροποποιητικές και συμπληρωματικές δηλώσεις, οι δηλώσεις που υποβάλλονται με επιφύλαξη, καθώς και οι εκπρόθεσμες μηδενικές ή πιστωτικές δηλώσεις, υποβάλλονται υποχρεωτικά στην Δ.Ο.Υ. χειρόγραφα. Επίσης και σε περίπτωση αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας ολοκλήρωσης της υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά. Τα έντυπα Ε2 και Ε3 (εφόσον συντρέχει περίπτωση) συμπεριλαμβανομένων και των καταστάσεων φορολογικής αναμόρφωσης, συνυποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ τα λοιπά δικαιολογητικά δεν συνυποβάλλονται, αλλά φυλάσσονται για τον έλεγχο (ΠΟΛ.1020/11-2-2011).

Όσο αφορά την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υποχρεούνται στην υποβολή μόνο της «Κατάστασης Αποδοθέντων και Οφειλομένων Φόρων Εισοδήματος και έμμεσων Φόρων».

Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται χειρόγραφα, καθώς και για τις περιπτώσεις που δεν υποβάλλεται το έντυπο Ε3, η κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης υποβάλλεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου, μέσω ξεχωριστού προγράμματος, στο δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παραγράφου 2 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε., είναι η 30η Απριλίου 2013 (ΠΟΛ.1045/2013). Για τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 13 έως 17 του Ν.3296/2004 περί αυτοπεραίωσης, έστω και αν έχουν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις.



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ