16 Μαΐ 2013

Μαθήματα για μετανάστες στο Κερατσίνι

Μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες ξεκινούν και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν. Το τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες είναι 2132074741.

«Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους
 Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).

Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν. Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτούνται: α) συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής β) Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο γ) άδεια διαμονής.

Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος θα γίνονται δεκτές κατά τις εργάσιμες ημέρες στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Ελ. Βενιζέλου 200 κ΄ Μικράς Ασίας, Επικοινωνία: 2132074741.

drapetsini.blogspot.gr
Unibet
Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ