24 Μαΐ 2013

Οι 10 καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί της Ελλάδας για το 2013 !!!



Η χώρα μας είναι η πιο όμορφη στον κόσμο. Καμιά άλλη δεν είναι προικισμένη με φύση παρόμοιου κάλλους και ισάξιους πολιτισμικούς θησαυρούς.
Το keratsinivoice για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διαλέγει τους δέκα καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας για το 2013.Ας τους δούμε έναν προς έναν…


1. Νάξος
 

Στην καρδιά των Κυκλάδων, βρίσκεται το μεγαλόπρεπο νησί της Νάξου. Αξίζει κανείς να την επισκεφθεί όχι μόνο για τα μνημεία της, τα κρυστάλλινα νερά της, τα εύφορα οροπέδια της, τις κοιλάδες, τα ποτάμια με τους μικρούς καταρράκτες, τους ελαιώνες και αμπελώνες της. Αλλά και για τους υπέροχους ανθρώπους της .Επισκεφθείτε τις ταβέρνες, τα καφενεία δεχτείτε ευχάριστα κάθε πρόσκληση  ελληνικής φιλοξενίας των κατοίκων για να απολαύσετε όλα όσα σας προσφέρονται. Για τους φίλους των sports η Νάξος προσφέρει μια πανδαισία δραστηριοτήτων συνδυάζοντας την μαγεία των παραλιών της, με τις στεριανές απολαύσεις της.

Κάθε νησί έχει τη δική του αίσθηση γεύσης και το δικό του τρόπο μαγειρικής.
Η Ναξιώτικη κουζίνα φημίζεται για την απλότητα, την ποικιλία μα πάνω από όλα τις δυνατές γεύσεις τις που είναι αποτέλεσμα της πληθώρας φρέσκων υλικών, μυρωδικών, του εξαιρετικού ελαιόλαδου, των χορταρικών και της άριστης ποιότητας κρεάτων που διαθέτει αυτό το προικισμένο με όλα τα καλά του Θεού νησί.





2. Κουφονήσια




Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το Κάτω και Επάνω Κουφονήσι και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Γεωγραφικά, τα συναντά κανείς στα νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.
Το κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν ακατοίκητο, τα μόνα κτίσματα που συναντά κανείς είναι λιγοστές θερινές κατοικίες. Χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται στο μόλο και είναι χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια. Στο μικρό γραφικό λιμανάκι του, αράζουν μόνο ψαροκάικα και εκδρομικά καραβάκια, που μεταφέρουν τους επισκέπτες στις μαγευτικές παραλίες του νησιού.

Το Επάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησάκι των Κυκλάδων. Κύρια και αποκλειστική ενασχόληση των κατοίκων αποτελεί η αλιεία γεγονός που μετατρέπει το νησί σε ένα γνήσιο ψαροχώρι, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σε αφθονία ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Φτάνοντας στο νησί, ο λευκός ανεμόμυλος που δεσπόζει στα αριστερά του λιμανιού μοιάζει να καλωσορίζει τον επισκέπτη, ενώ πιο πάνω απλώνεται η χώρα, ένα πρότυπο κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Οι παραδεισένιες παραλίες του, όλες σχεδόν αμμώδεις, συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα του νησιού. Το Κουφονήσι έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά την τελευταία δεκαετία κι έτσι η φυσική ομορφιά και η παραδοσιακή γοητεία του έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτες. Αυτά, σε συνδυασμό με την άψογη φιλοξενία των ντόπιων, αλλά και τις προσιτές τιμές των ενοικιαζόμενων δωματίων και του φαγητού, καθιστά το νησί τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές, και όχι μόνο, διακοπές.





3. Πάρος

Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες για όλα τα γούστα, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις δεκάδες, διάσπαρτες στην επικράτεια της, κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές μαρτυρούν, την πολύτιμη ιστορία, που κουβαλάει η Πάρος. Όλα αυτά μαζί αλλά κι ένα-ένα ξεχωριστά, συνθέτουν την Πάρο, το μαγικό προορισμό επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
Και φυσικά δε θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα δύο «πετράδια» της Πάρου: την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή και τα ανόθευτα χαμόγελα των Παριανών, που έχουν αναγάγει την περίφημη κυκλαδίτικη φιλοξενία σε υψηλή τέχνη.
Η διαμονή σας στο νησί είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν επιλογές, που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και σε κάθε βαλάντιο. Ενώ σε κάθε γωνιά του νησιού υπάρχουν απομονωμένες αμμουδιές αλλά και οργανωμένες πλαζ που είναι προσβάσιμες σε όλους, χάρη στο εξαιρετικό οδικό δίκτυο της Πάρου.





4. Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα. Εδώ, όπου το πράσινο των πεύκων και των πυκνών δασών σμίγει με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού δημιουργώντας μία εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, θα συναντήσετε τον εαυτό σας σε μια ειδυλλιακή γη, σε ένα μικρό παράδεισο στην καρδιά της Ελλάδας.
Πανέμορφες τοποθεσίες, πανέμορφες ακτές, σπηλιές, γαλάζια νερά, πεύκα, γραφικά σπιτάκια και εκκλησάκια, ζωντανές γειτονιές είναι μερικές από τις εικόνες που σου προσφέρει απλόχερα το νησί της Σκοπέλου. Η νυχτερινή ζωή στη Σκόπελο ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι έντονη και συναρπαστική. Μια μεγάλη ποικιλία από νυχτερινά μαγαζιά σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξετε τη διασκέδασή σας. Μπαράκια όλων των ειδών, ταβέρνες και ουζερί με ζωντανή ελληνική μουσική. Μέσα στην πόλη, πάνω από το λιμάνι, δίπλα στη θάλασσα ή σκαρφαλωμένα σε βράχους, σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε και να περάσετε αξέχαστες βραδιές.


5. Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένα νησί που το ερωτεύεστε με την πρώτη επίσκεψη, αρκεί μόνο να φτάσετε στην πλωτή γέφυρα 70μ που συνδέει οδικά το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα και να μπείτε στον παράδεισο της ομορφιάς. Η Λευκάδα, θα σας μαγέψει από την φυσική και παρθένα ομορφιά της.
Η Λευκάδα φημίζεται για τις παραδεισένιες παραλίες, που πολλές από αυτές κάθε χρόνο κερδίζουν πανευρωπαϊκά βραβεία .Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας σε τυρκουάζ νερά όπως το ξακουστό « Πόρτο Κατσίκι » μέχρι σε γαλαζοπράσινα νερά που το πεύκο ακουμπά στην θάλασσα, ξανθή, λευκή άμμος μέχρι χαλικάκι για να επιλέξετε, και κυρίως μπορείτε να πάτε εύκολα με το αυτοκίνητό σας .
Οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στην Λευκάδα είναι πολλές, από τα θαλάσσια extreme sports, πεζοπορίες σε απίστευτα μονοπάτια που οδηγούν σε καταρράκτες και να κάνετε το μπάνιο σας σε φυσικές λιμνούλες που έχουν σχηματιστεί, ποδηλασία μέσα στα καταπράσινα βουνά ακόμη και ιππασία. Η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο από νωρίς έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπάρχουν σε όλο το νησί πολλά beach bar για να ξεφαντώσετε με πολύ δυνατή μουσική και κέφι και αργότερα κυρίως στην πόλη της Λευκάδας μπορείτε να βρείτε πολλά clubs με μουσική για όλα τα γούστα.


6. Σάμος

Η περιήγηση στο νησί θα σας γεμίσει χρώματα κι αρώματα. Πυκνά δάση και εύφορες πεδιάδες κατάφυτες από ελαιόδεντρα και αμπέλια από τα οποία παράγονται τα φημισμένα προϊόντα της Σάμου (λάδι και κρασί) σας αποκαλύπτουν τις άπειρες αποχρώσεις του πράσινου. Η πρωτεύουσα με την αρχοντική της λάμψη και τα όμορφα χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική προσθέτουν τις δικές τους πινελιές ομορφιάς. Και φυσικά οι μαγευτικές παραλίες του νησιού με τα δαντελωτά ακρογιάλια, τις απέραντες αμμουδιές, τα μικρά λιμανάκια και βαθυγάλαζα κρυστάλλινα νερά, ολοκληρώνουν το παζλ του αιγαιοπελαγίτικου παραδείσου.

Οι λάτρεις του υγρού στοιχείου θα γοητευθείτε από τις υπέροχες παραλίες. Καθαρά νερά και ειδυλλιακό περιβάλλον είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Εκτός από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία θα χαρείτε και τα θαλάσσια σπορ. Και σαν φτάσει το σούρουπο τα χρώματα και τα αρώματα μιας πολλά υποσχόμενης βραδιάς απλώνονται πάνω από την πόλη και τις αμμουδιές θυμίζοντας ότι οι καλοκαιρινές νύχτες στα ελληνικά νησιά είναι γεμάτες εκπλήξεις…



7. Πύλος
 
Από τα πιο ωραία πράγματα στον κόσμο είναι να βλέπεις τον κόλπο του Ναβαρίνου καθώς το πλοίο προσεγγίζει στην Πύλο. Η θέα της Βοϊδοκοιλιάς και της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας είναι καταπληκτική από τις επάλξεις του Παλαιόκαστρου στο Κορυφάσιο Ακρο. Πολλά σπίτια στην Πύλο έχουν το χρώμα της νεοκλασικαής αρχοντιάς και οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο είναι μια εξωτική νότα.
Από τις παραλίες της περιοχής η πιο φημισμένη με πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά είναι η Βοϊδοκοιλιά που βρίσκεται βορειοδυτικά της Πύλου. Άλλες πανέμορφες παραλίες είναι η Χρυσή Άμμος κοντά στην λιμνοθάλασσα και η παραλία της Γιάλοβας. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται ο Φοινικούντας ( παραθαλάσσιο χωριό με ωραίες ψαροταβέρνες και όμορφη παραλία ), η Μεθώνη με το εντυπωσιακό ενετικό κάστρο της και η γραφική Κορώνη με πολλά μπαράκια και ψαροταβέρνες. Όλα οι παραπάνω περιορισμοί βρίσκονται σε ακτίνα 20χλμ. από την Πύλο.


8. Μήλος

Η Μήλος, με τη λαμπερή ομορφιά της Αφροδίτης που για αιώνες έκρυβε στη γη της, τη μυστηριώδη γοητεία που αποπνέουν οι φυσικές καλλονές του τόπου και τα σημαντικά μνημεία που υπάρχουν σε όλο τη νησί, έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε μορφή τουρισμού . Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος. Η Μήλος ξεχωρίζει για το σχήμα της, μοιάζει με πέταλο, και για το λιμάνι της, τον Αδάμαντα, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.                                              
Στο ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού οφείλονται τα περίεργα σχήματα των πετρωμάτων του, τα υπέροχα χρώματά τους και τα μαγευτικά ακρογιάλια τους με τις λευκόχρυσες αμμουδιές και τα σμιλεμένα βράχια που καθρεφτίζονται στο γαλάζιο του Αιγαίου και μαγνητίζουν τη ματιά του επισκέπτη.
Σήμερα, η Μήλος είναι ένας τόπος ονειρεμένος στον οποίο θα περάσετε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας. Επισκεφθείτε την και αφεθείτε στη γοητεία της!


9. Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι το νησί με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις. Οι εναλλαγές των τοπίων της από βουνά – άλλα καταπράσινα και άλλα βραχώδη – σε πεδιάδες, κοιλάδες, ατέλειωτες αμμουδιές, κολπίσκους και λιμανάκια, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου και το νοτιότερο του συμπλέγματος. Έχει έκταση 301 τ. χλμ. και βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και στη Κρήτη.
Τα τελευταία χρόνια η Κάρπαθος ΄΄ανακαλύφθηκε΄΄ τουριστικά και το νησί άρχισε να αναπτύσσει τις τουριστικές   του υποδομές                                                          
Σήμερα, η Κάρπαθος αποτελεί έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όσους επιζητούν ένα ήσυχο νησί για τις διακοπές τους. Προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση στις παραδεισένιες ομορφιές του, γνωριμία με την ιστορία και τη παράδοση του τόπου και φυσικά ευκαιρίες για διασκέδαση με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια που θα χαραχθούν στη μνήμη σας με ανεξίτηλα χρώματα κι η θύμησή τους θα ομορφαίνει τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές σας.
Επισκεφθείτε την Κάρπαθο, το νησί των αντιθέσεων και αφεθείτε στη γοητεία του…

10. Γερολιμένας
 
Το γραφικό κεφαλοχώρι του Γερολιμένα βρίσκεται στη νότια άκρη της Λακωνίας, κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο και στην ανατολική πλευρά του Κάβο Γκρόσσο. Αξίζει να επισκεφθείτε το Γερολιμένα και να γνωρίσετε την φυσική ομορφιά της περιοχής. το φυσικό λιμάνι του και η ξεχωριστή του θέα προς την απεραντοσύνη του νοτίου πελάγους που απλώνεται και πέρα από το ακρωτήριο Ταίναρο, δημιουργούν εικόνες εκπληκτικές που θα σας μείνουν αξέχαστες.                                              
Σήμερα παρουσιάζει σημαντική τουριστική άνοδο, απόρροια της άρτιας τουριστικής υποδομής του. Διαθέτει ξενοδοχεία, παραδοσιακές πανσιόν και ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν φρέσκα ψάρια.                                                  
Κατά την παραμονή σας στο Γερολιμένα αξίζει να κάνετε τον περίπλου της χερσονήσου σε σημεία που δεν έχουν οδική πρόσβαση και να θαυμάσετε τοπία μοναδικής ομορφιάς.
 


Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κάντε κλικ εδώ

Για αεροπορικά εισιτήρια Κάντε κλικ εδώ ή Κάντε κλικ εδώ

Για προσφορές ξενοδοχείων Κάντε κλικ εδώ


  


Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

santorini den exei????

Ανώνυμος είπε...

simfono mpravo!!gia sou elladara!!!

Ανώνυμος είπε...

simfono +1. santorini logo elipsis paralion kai ego den tha tin ebaza kalokairinous proorismous alla anoiksatikous h fthinoporinous...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Μανη με τον Γερολιμένα σου!!!

Ανώνυμος είπε...

τέλειοι προορισμοί!! μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

santorini is the best by far!!!

Ανώνυμος είπε...

σαν την ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας πουθενα!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναξος λεμεεεεεεεεεεε

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ