20 Δεκ 2012

Πρώην δημάρχους του Πειραιά έβγαλε στη... σέντρα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος


Πρώην δημάρχους του Πειραιά έβγαλε στη... σέντρα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατηγορώντας τους ευθέως για «σκληρή λαμογιά και πολιτική αλητεία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτειακός παράγων του Πειραιά χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς οι οποίοι αποδίδουν σε εκείνους προς τους οποίους απευθύνονται ποινικές ευθύνες και αναμένεται η άμεση αντίδρασή τους.

Ο δήμαρχος, μιλώντας για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, καταφέρθηκε ευθέως κατά πρώην Δημάρχων, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι πραγματοποιούσαν πανάκριβες εκδηλώσεις, μιλώντας για «δήθεν στολισμούς», ενώ χρησιμοποίησε και τη φράση «Όσο μεγαλώνει το κόστος τόσο μεγαλώνει και η μίζα».

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην εκπομπή, «Τα παράπονα στον Δήμαρχο», ανέφερε:

«Τα ωραία πράγματα δεν κοστίζουν. Θέλουν πάθος και αγάπη. Όταν κοστίζουν πολλά λεφτά κρύβεται πίσω σκληρή «λαμογιά». Εκατομμύρια ευρώ κόστιζαν στο παρελθόν οι δήθεν στολισμοί. Αυτοί που έκαναν τον Πειραιά  «λαμογιά». Αυτοί που συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο και ψηλότερο σιδερένιο δένδρο, οι πολιτικές αλητείες που αλλοίωναν τη φυσιογνωμία της Ελλάδος με τις δήθεν ανοικτές συναυλίες, που βγάλανε τον κόσμο και τις ελληνικές οικογένειες από τα σπίτια τους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο δρόμο που θεωρούνται αμιγώς αυθεντικές οικογενειακές γιορτές.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει στον Πειραιά. Και θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο προς το καλύτερο. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Πειραιάς (και η Ελλάδα ολόκληρη), ζει τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα από την απελευθέρωση και μετά. Πέφτει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο. Κοιμάσαι το βράδυ με α οικονομική δυνατότητα και ξυπνάς το πρωί με Α μείον. Και κάθε μέρα χειρότερα. Παρά ταύτα στο Δήμο Πειραιά βελτιώθηκαν όλες οι υπηρεσίες. Βελτιώθηκε η καθαριότητα. Ζητώ πάλι συγγνώμη από τους δημότες γιατί αυτές τις μέρες με την  απεργία έχει επιβαρυνθεί η πόλη από τα σκουπίδια. Πρέπει όμως να δείξουμε κατανόηση για το δικαίωμα τους στην απεργία για να διεκδικήσουν τη μη απόλυση τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αποδοχές.

Νικήσαμε τους νονούς του παζαριού, νικήσαμε το παρεμπόριο, έφυγε ο ΟΚΑΝΑ, όλα τα παιδιά του  Πειραιά βρήκαν θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είμαι πρόθυμος και να παρανομήσω ανά πάσα στιγμή  υπέρ των παιδιών του Πειραιά. Δεν θα παρανομήσω ποτέ υπέρ των συμφερόντων. Είμαι πολύ καθαρός. Όλα τα παιδιά του Πειραιά βρίσκουν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό. Όλοι οι φτωχοί συνάνθρωποι μας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, καταγωγής, σε ποιο Δήμο είναι δημότες κ.λ.π., βρίσκουν ένα πιάτο καθαρό, καλό και επαρκές φαγητό, βρίσκουν κρεβάτι να κοιμηθούν, βρίσκουν γιατρό και φάρμακα και τα παιδιά τους εμβόλια. Όλα.

Παράλληλα στις 30 παιδικές χαρές που υπήρχαν από ιδρύσεως του Δήμου Πειραιά, τις οποίες παραλάβαμε κατεστραμμένες, έχουμε δημιουργήσει 10 καινούργιες, σε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και αποκαταστήσαμε όλες τις χαλασμένες. Κάναμε όλα αυτά, σε αυτά τα δύο σκληρά χρόνια, που η επιχορήγηση του Δήμου Πειραιά έχει μειωθεί κατά 60%  και έπαιρνε μηδέν Κ.Α.Π. Ας πάει κανείς μια βόλτα στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή, ας πάει μια βόλτα στου Δηλαβέρη, ας πάει μια βόλτα στη Μητρώου. Εμείς έχουμε πάθος. Καμία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση δεν θα κοστίσει λεφτά. Και ποιος είπε ότι τα πιο πολλά και τα πιο γυαλιστερά λαμπιόνια είναι καλύτερα για τα Χριστούγεννα; Τι κάνουμε φέτος στον Πειραιά;  Γιορτάζουμε  στην πλατεία Κοραή  την άφιξη του ΜΕΤΡΟ,  για το οποίο οι εργασίες άρχισαν.  Άρα, δεν μας επιτρέπουν να αναπτυχθούμε εκεί με τα συνήθη παιχνίδια για τα παιδιά, όπως γινόταν κάθε χρόνο.  Τα κάνουμε όμως σε μια άλλη όμορφη πλατεία, την ομορφότερη ίσως πλατεία της Ελλάδας, που είναι το Πασαλιμάνι. Έχει και παγοδρόμιο έχει και καρουσέλ, έχει και τρενάκια, έχει Αη Βασίληδες, έχει παππούδες και γιαγιάδες που λένε τα παραμύθια στα παιδιά. Έχει πολλές δράσεις δωρεάν. Όπου έχει εισιτήριο, είναι το φτηνότερο στην Ελλάδα. Και όποιο παιδί δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο θα παίρνει εισιτήριο δωρεάν.

Πήγα με τα εγγόνια μου στο Πασαλιμάνι και πραγματικά κοκκίνιζα από τα συγχαρητήρια που έπαιρνα από τους γονείς. Καταρχήν να υπενθυμίζω ότι το Πασαλιμάνι, ήταν εγκαταλελειμμένο, ήταν στο έλεος των παραβατικών. Σιντριβάνια κατεστραμμένα, πλακάκια  σπασμένα κλπ. Έχουμε κάνει ανάπλαση και κάνουμε συνεχώς. Φεύγει και το βαγόνι που είχε καταντήσει να είναι καταφύγιο παραβατικών. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μεταφέρουμε στις γραμμές.

Απλώνουμε τις γιορτές μας σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Στην Κοκκινιά,  στη Νεράϊδα στην παιδική χαρά, στην Παλαμηδίου στα Μανιάτικα, στα Καμίνια, στην Πηγάδα, στο Ν. Φάληρο. Όλα αυτά με μηδέν κόστος για τον Πειραϊκό λαό. Όταν το κόστος είναι μηδενικό, μηδενίζονται και οι μίζες. Όσο μεγαλώνει το κόστος τόσο μεγαλώνει και η μίζα»


pireas2day.gr/


Κάντε like το keratsinivoice στο facebook
Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ