11 Οκτ 2012

Απειλή για τη δημόσια υγεία αρτοποιείο στον Πειραιά


Μούχλα στο παρασκευαστήριο εντόπισαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας αρτοποιείου στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Πειραιά, το οποίο μετά από έλεγχο των εποπτών δημόσιας υγείας βρέθηκε να λειτουργεί υπό απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητας Πειραιά.

Το αρτοποιείο που λειτουργεί στο όνομα της εταιρείας «ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» αποτελεί, σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, απειλή για τη δημόσια υγεία και τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας έως ότου εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες για την βελτίωση των όρων λειτουργίας του.
Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της Περιφερειακή Ενότητας Πειραιά διαπίστωσαν ότι στο παρασκευαστήριο, στο χώρο αποθήκευσης αλεύρων και στο χώρο των αποδυτηρίων, τα δάπεδα, οι τοίχοι, τα διαχωριστικά και η οροφή ήταν ρυπαρά, με σπασμένα πλακάκια και φθορές, σε πολλά σημεία είχε αναπτυχθεί ευρωτίαση (μούχλα) και στο χώρο υπήρχαν διάσπαρτα πλήθος άχρηστων αντικειμένων (βιτρίνες, ψυγεία , σακούλες κ.λπ.) τα οποία ήταν ρυπαρά και αποτελούσαν εστίες ανάπτυξης εντόμων.
Στους ελεγκτές δεν επεδείχθησαν οι προβλεπόμενοι φάκελοι καθαρισμού, απολύμανσης και καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε: « Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν οι ελεγκτικές μας υπηρεσίες θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τους ελέγχους, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα των τροφίμων, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι στον πολίτη καταναλωτή θα φτάσουν προϊόντα που πληρούν τους κανόνες υγιεινής. Θέλω να επισημάνω στους επιχειρηματίες ότι κατανοούμε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν εν μέσω κρίσης και είμαστε δίπλα τους για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν θα δείξουμε ανοχή απέναντι σε όσους επιμένουν ή να καταστρατηγούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ή να αισχροκερδούν σε βάρος των συμπολιτών μας».

πηγή enpeiraiei.gr/

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μια φορά το μήνα θα έπρεπε να ελέγχονται όλα τα παρασκευαστήρια.¨΄Οποιο βρίσκουν βρώμικο ας το κλείνουν για ένα μήνα.Να αλλάζει όλο το προσωπικό, να απομακρύνονται οι βρωμιάριδες.Εάν δεν υπάρχει προσωπικό για ελέγχους να οργανώνονται κλιμάκια με έναν ελεκτή δημόσιας υγείας και διοικητικούς υπαλλήλους.Δεν είναι δύσκολο για κανέναν να καταλάβει ,ότι οι χώροι θα πρέπει να είναι καθαροί.Να μην υπάρχουν άσχετα αντικείμενα στους χώρους παρασκευής,τα ανοξείδωτα τραπέζια να γιαλίζουν,να μην υπάρχουν τασάκια ,τσιγάρα,αναπτήρες μέσα στους χ'ωρους,οι εργάτες να φορπουν καθαρές λευκές ποδιές με καπέλα,να μην υπάρχει πλακάκι σπασμένο δαπέδου ή τοίχου,ούτε σακκούλες σκουπιδιών,ούτε πετσέτες βρώμικες κρεμασμένες,αράχνες και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να φανταστεί οποιοσδήποτε και ας μην είναι ελεκτής δημόσιας υγείας.
Όλα τα άλλα που δηλώνει ο σεβαστός Στέφανος Χρήστου περισσεύουν.Κάντε την δουλειά σας ,προστατέψτε μας και εμείς θα το αναγνωρίσουμε.
Κάποιος ανακοίνωσε κάποτε ότι οι ελεκτές βρήκαν κατσαριδοπόδαρα,αυγά και άλλα.Βάλανε συνεργείο οι βρωμιάριδες και την επόμενη άνοιξε πάλι το μαγαζί.Τι λέτε να είναι καθαρό;Αμφιβάλλω.Οι ίδιοι το λειτουργούν ,οι βρωμιάριδες...

Ανώνυμος είπε...

εχεις δικιο και συμφωνω απολυτα

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ