14 Σεπ 2012

Οι κάτοικοι φυλάνε με βάρδιες τη παραλία βοτσαλάκια από παρανομίες καταστηματάρχη (βίντεο)


Αναγνώστης μας έστειλε μέσω email την ακόλουθη καταγγελία 
                                                         
Την Τετάρτη στις 15:30 περίπου, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων, αστυνομικοί συνέλαβαν επ' αυτοφόρω  δυο εργολάβους και τον υπεύθυνο βάρδιας του καταστήματος να κατασκευάζουν αυθαίρετο κτίσμα μέσα στην ζώνη αιγιαλού - παραλίας κατάλαμβάνοντας δημόσια έκταση στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά.


Με εντολή του "ιδιοκτήτη" του καταστήματος πραγματοποιούσαν επέκταση στο παλαιότερο αυθαίρετο κτίσμα που χρησιμοποιεί ως κατάστημα - αναψυκτήριο και που λειτουργεί χρόνια χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας όπως διαπιστώθηκε και προχθές από τα αστυνομικά όργανα.
Εν συνεχεία αντί οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στην Εισαγγελία με την διαδικασία του αυτοφώρου αφέθηκαν ελεύθεροι αφού περιοριστήκατε μόνο στην κατάθεση μήνυση σε βάρος τους.

Ως σήμερα έχουν διαπιστωθεί από κατοίκους και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια και έχει καταγραφεί σε βίντεο (δείτε το! : http://www.youtube.com/watch?v=XkIuqr_ubuk ) η παράνομη επέκταση της επιχείρησης Bora Bora και  επιπλέον η κοπή Δ Ε Ν Τ Ρ Ω Ν, τα οποία  εν συνεχεία ξεριζώνουν, ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις ότι εκεί όπου θα γίνουν οι εργασίες υπήρχαν πριν δέντρα.

Ο "ιδιοκτήτης" του καταστήματος επικαλείται δια την δράση του στην παραλία μισθωτήριο συμφωνητικό με τον Δήμο Πειραιά σχετικά με αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ΌΛΕΣ οι ενέργειες του Δήμου έχουν ακυρωθεί από την Περιφέρεια! και συγκεκριμένα από την επιτροπή του άρθρου  152 Ν. 3463/2006 περιφερειακής ενότητας Πειραιώς, Νήσων και Ανατ. Αττικής μετά από προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων και επιπλέον η υπόθεση ερευνάται από την εισαγγελία Πειραιά.
 


Σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα από την νομιμότητα των ενεργειών του Δήμου Πειραιά επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι η κατασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταλαμβάνει δημόσια γή και μάλιστα στην ζώνη αιγιαλού - παραλίας, πραγματοποιείται χωρίς οικοδομική άδεια όπως απαιτείται από τον νόμο, σε μια ζώνη που από τον νόμο απαγορεύεται οποιαδήποτε κατασκευή και άρα δεν θα μπορούσε να διαθέτει οποιαδήποτε άδεια! 

Φωτογραφίες:
1. Σχέδιο που δείχνει την καταπάτηση του Αιγιαλού
2. από τη σελίδα της ΙΔΙΑΣ της παράνομης επιχείρησης στο facebook, πριν ακόμα ξεκινήσουν τη προέκταση! φαίνεται καθαρά η καταπάτηση, το τσιμέντο, και η εξέδρα ΠΑΝΩ στον αιγιαλό
3. Πανοραμική της πλαζ, που δείχνει την επέκταση με ομπρέλες. Φέρουν το σήμα ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, αλλά υποχρεούσαι να καταναλώσεις στηην παράνομη επιχείρηση! 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ